Monday, May 14, 2007

Popeye


Wie herinnert zich die Popeye spinazie kauwgom nog? Ik herinner me dat ik nog op de lagere school zat ('80 - '82, tweede, derde studiejaar) en dat ik er kocht aan 't Kursaal in Turnhout. Toen was er nog 't Winkeltje waar je hopen snoep kon kopen aan enkele franken. Die Popeye Bubble Gum was gemalen kauwgom en zag er echt uit als spinazie. Groen en al. En bellen dat je er mee kon blazen!

Ik las net dat de verpakking er moest uitzien als een pakje tabak. Achterliggende gedachte van de makers was dat het mensen moest aanzetten om het roken te laten en in de plaats hiervan te kauwen. Bij mij werkte het - als 7 jarige ofzo - alvast!

7 comments:

Christophe said...

Superkauwgom was dat. En inderdaad, voor 5 frank had je die periode al een redelijk zakje snoep.

Mick said...

Ik mis echt die oude snoep, ik heb het idee dat dat veeel origineler was dan nu! Nu heb je alleen zakken van Haribo, zonder smaak. Vroeger had je alles los voor ne frank, mét de gekste smaken.

Of wil ik dat dat zo was?

Tine said...

Geweldig idee... IK herinner me ze wel totaal ni ;)
ik ben dan ook pas geboren in 1987....

Jelle said...

Geweldig, die troep die er toen bestond. Wij kochten dat wekelijks op de markt en ons moeder gruwde dan als we in gezinsverband zaten te smekken.

Annelies said...

Ik herinner mij ook nog goed het snoepwinkeltje dichtbij school (zo'n klein kruideniertje) waar je losse snoep kon kopen (en ook van die stickertjes voor in plakboeken!! Het duurde altijd een kwartier voor ik mijne snoep had uitgezocht :). Op woensdagmiddag it was! :)

Sid Frisjes said...

Ik herinner me die tuttefrut ook nog... alsook de stickers van Garbage Pail Kids al was dat misschien eerder iets voor jongens

Ann said...

@Sid: nee hoor, die stickers van Garbage Pail Kids heb ik ook! Ik geloof dat ik de eerste reeks (met Adam Bom op de verpakking) helemaal heb. Ik heb ze zelfs thuis nog liggen, maar ik zou eens moeten zoeken waar. Ik herinner me dat ik toen in het eerste middelbaar zat. Moet dus ergens rond '86-'87 geweest zijn...