Tuesday, May 15, 2007

Two Moon Junction


Laat me even persoonlijk worden...

Een filmpje waar ik als 16-jarige helemaal weg van was, is Two Moon Junction. In feite echt een film die - en ik zoek hier het juiste woord - weinig om het lijf heeft. De inhoud is zoek, en de mooie beelden, muziek van Jonathan Elias en het licht erotische karakter moeten het geheel proberen te redden. En in mijn ogen: met succes! Nodeloos te zeggen dat ik toen (en nu ook nog) door de oogverblindende schoonheid van Sherilyn Fenn niet eens in de mot had dat de dialogen flinterdun waren. Ze had in mijn ogen de mooiste borsten van deze planeet. We spreken hier natuurlijk over de periode vóór ik Kaatje leren kennen had.

Voor wie het niet weet: Fenn is het nichtje van Suzi Quattro en zou later furore maken als Audrey Horne in Twin Peaks. Onsterfelijk werd ze nadat ze met haar tong een steeltje van een kers knoopte! Ze heeft haar imago van stoeipoes eigenlijk nooit van zich af geworpen. Misschien heeft dat haar carrière wel wat geschaad.

De film is doorspekt met seksueel geladen scènes waar je als 16-jarige alleen maar van durfde dromen. Ik zou durven zeggen dat ze voor die periode, rond '88 dus, ook eerder gedurfd waren en de film kreeg dan ook het label soft-porno opgekleefd, wat vooral te wijten is aan regisseur Zalman King, die eerder al het (toen) controversiële 9 1/2 Weeks producete.

God, I just loooove the eighties! Waarom maken ze zoiets nu niet meer?


1 comment:

Maarten said...

Wat zou ik dolgraag Kaatje haar borsten eens zien! Want die van Sherilyn Fenn zijn echt al hemels!