Wednesday, April 25, 2007

Naranjito


De coolste mascotte ooit! Naranjito stond symbool voor Espana '82. Het is meteen ook mijn vroegste herinnering aan de wereldbeker voetbal! Mijn Panini stickerboek is helemaal volgeplakt. Alle 300 in de 60 plaatjes! Ja, ik ben echt verknocht aan Naranjito en vooral aan de glaasjes met zijn afbeelding waar ik wekelijks minstens één keer uit drink! Een aantal jaar terug in het kringloopcenter een stuk of tien op de kop getikt!

5 comments:

Christophe said...

Naranjito, ik herinner me dat maskotje nog levendig. Ik was er trouwens bij, in Malaga, toen Schotland tegen de USSR speelde.

Thomas said...

Zo herinner ik mij ook nog glazen met zijn afbeelding op ! Ik wist wel niet dat het om Naranjito van de wereldbeker ging :-) !

Bloggen, je kan er wat van bijleren...

Tim Freh said...

Ik kende het mannetje niet eens :). Nou ja, toch aardig dat je er iets over vertelde. Nu weet ik tenminste wie het is ;).

metjew said...

pff paar jaar geleden per ongeluk al mn Panini-plakboeken weggegooid, ben er nog niet goed van, al die wereldbekers, volgeplakt, weken voor gespaard..da mascotte-je zegt me wel niks, eerste dak me herinner is die mascotte van de mondiale in 90.

Sed said...

woooooooow een hele panini boek vol, dat is mij nooit gelukt, maarja ik was dan ook snel mijn interesse daarvoor kwijt vanaf dat ik iets nieuws begon...