Thursday, April 5, 2007

Boys beware!

Volgens Funky Monkey heeft Monseigneur Léonard te veel aan de miswijn gezeten, en dat zou kunnen, maar volgens mij is er nog een andere verklaring voor zijn ontolereerbare uitspraken.

Volgens mij heeft hij destijds teveel naar Boys Beware gekeken, één van de meest beruchte films van Sid Davis. Het is een anti-homoseksualteit propaganda filmpje uit 1961 opgenomen in samenwerking met het Inglewood, California Police Department en het Inglewood Unified School District. De tekst die de voice over tussen zijn lippen heen laat ontsnappen is werkelijk ongelooflijk. Hij heeft het over "een ziekte die niet visueel waarneembaar is zoals pokken, maar daarom niet minder gevaarlijk of besmettelijk" en "a sickness of the mind". In de film wordt de relatie tussen Ralph (de homoseksueel) en Jimmy (de jongen) ook geportretteerd als en gelijkgesteld aan deze van een pedofiel en zijn slachtoffer.

Mind boggling!

2 comments:

Anonymous said...

Verschrikkelijk dom filmpje, ongelooflijk dat mensen vroeger, en nu soms nog, zo over anderen kunnen denken.

En over monsieur Léonard... dommerik. Daar moet ge dan al zoveel levensjaren voor op uw élans hebben.

Franky said...

Dat zo'n onzin de wereld werd ingestuurd is erg. Blijkbaar zijn er vele jaren later nog steeds mensen die deze onzin geloven.