Monday, April 2, 2007

Let's boogie!


Zelden zo'n swingende intro gehoord als deze van CHiPs, dé politiereeks uit eind jaren '70 met Larry Wilcox en Erik Estrada. Het duo kroop in de huid van respectievelijk Jon Baker en Francis Llewellyn 'Ponch' Poncherello, twee 'Chippies' oftewel California Highway Patrol officers. Omdat het netwerk de bijnaam 'Chippies' niet echt zag zitten, werd uiteindelijk gekozen voor 'ChiPs'. En overal waar ze met hun moto konden komen, snelden ze ter hulp. Of het nu ging om een auto die in panne stond, een gijzeling of whatever, Jon en Ponch stonden voor iedereen klaar.

De opnames gebeurden destijds op net afgewerkte stroken van de autostrade in Zuid-Californië. Zo werd het eerste seizoen gedraaid op de Glendale Freeway (Highway 2) in Montrose. De daarop volgenden seizoen werd er gefilmd op het kruispunt van de Foothill Freeway (Interstate 210) en de Simi Valley Freeway (Highway 118) in Sylmar. Toen de 210 en 118 openden begin jaren tachtig, diende de productieploeg afscheid te nemen van de 1,6 kilometer lange autostrade die jarenlang ter beschikking stond en werd uitgeweken naar Long Beach.

Als kind, ik moet toen zo'n 6 of 7 jaar geweest zijn, speelden Gert (mijn vriendje) en ik altijd CHiPs, waarbij ik 'de blonde' was en hij 'de donkere'. En om het helemaal echt te laten lijken hechtten we speelkaarten vast aan onze fiets waardoor het dan precies leek of we echt op een moto reden. Maar, we groeiden op en met het ouder worden verdween ook de serie van het kleine scherm. Op 1 mei 1983 werd de laatste aflevering van seizoen 6 uitgezonden in Amerika...

No comments: