Wednesday, April 11, 2007

Ciné ABC


We wonen hier nu zo'n 2,5 jaar in onze kleine loft, in de Gentse prostitutiebuurt. Het is hier zalig wonen. Aangezien de oude meubelfabriek en later jeneverstokerij grenst aan twee straten, hebben we een ruime binnenplaats waaraan ons tuintje (gericht op het zuiden) grenst. Je kan hier een speld horen vallen... Verbazingswekkend als je weet dat we midden in het centrum van Gent wonen. Men doet er alles aan om de buurt wat op te waarderen, en met de tijd zal dat volgens ons helemaal in orde komen. We gaan er goed aangedaan hebben... Voor een kleinere ruimte opteren, maar pal daar waar de actie is. Overal dichtbij. De Vooruit, de restaurants, de Veldstraat, de Graslei, het St. Jacobs, ... Zo'n prostitutiebuurt heeft ook zijn voordelen. De straat is altijd goed verlicht (lang leve neon), men rijdt hier traag en de politie patrouilleert hier met de regelmaat van de klok. OK, er is al eens een Albanees neergestoken in de straat, het raam van Shiva is al eens ingesmeten en er is onlangs nog een drugsbende opgepakt, maar dat kan de pret niet drukken. Onveilig voelen we ons hier niet. Die mannen komen voor de meisjes, niet voor ons.

We zitten ook dicht bij de drie grote bioscopen. Een kwartiertje stappen naar de Decascoop, tien minuten naar de Sfinx en nog geen vijf minuten naar de Studio Skoop. En hier vlak om de hoek is er ook nog één: Ciné ABC. Geopend van 11 tot 24u. €6 entrée. Ook al wist ik dat het om een sekscinema ging, de cinefiel in mij was wel eens benieuwd of er op het internet informatie te rapen viel over de films die er draaien. De gevel kondigt immers aan dat er "elke week nieuwe films" op het scherm te zien zijn, dus er moet toch informatie zijn over de sterren die daar op het witte doek schitteren.

Mijn zoektocht naar het programmaboekje van Ciné ABC leerde me vooral wat ik niet wou weten, namelijk wat er in de zaal in plaats van op het scherm gebeurde. Het enige wat ik over de films te weten kwam is dat het 'gay porn' is. Toch wel vreemd, aangezien er een getekende blote vrouw op de gevel prijkt. Voor de rest werd ik op het internet tot in detail door mannen die deze plek frequenteren geinformeerd over het reilen en zeilen aldaar. Blijkbaar verzamelt het mannelijk publiek zich achteraan de zaal waar het plezier heeft met zichzelf of met andere mannen. Er loopt ook een vrouw rond die mannen tegen betaling geeft waar ze voor komen. Als u het echt wil weten: de actie gebeurt vooraan, achter een gordijn. En er loopt een she-man rond.

Brrr... om eerlijk te zijn, this gives me the creeps. Blijkbaar is het wel zo dat vrouwen tegenwoordig geweerd worden uit de cinema. De politie komt maar al te vaak op onverwachte momenten langs en vrouwen die iets van plan zijn met mannen, worden ter plekke beboet. Blijkbaar is het voor veel mannen spannend om op een semi-openbare plek aan hun trekken te komen. De kans dat dat met het andere geslacht is, lijkt door de tussenkomst van de Gentse politie wel heel klein geworden.

3 comments:

Anonymous said...

YES! Stadsleven, zo lees ik het graag! Hoerenbuurten zijn geweldig, spijtig dat die in Antwerpen zo proper en georganiseerd is geworden.

Anonymous said...

Ik heb dus ook even gegoogled op de cine ABC.... IEUW, daar was ik even niet goed van.

Hebben die mannen dan geen benul over gedwongen prostitutie, het moet allemaal goedkoop... Niet dat ik tegen prostitutie ben, integendeel, maar daarin kun je toch ook voor kwaliteit gaan.

Wat het is said...

Mijn vriendin zit om de hoek van u op kot (straatje naast het kerkplein).

Het was voor mij een blinde vlek op de stadskaart tot zij daar ging wonen, net zoals de buurt waar ik zelf woon(visserij). Ik had me vroeger altijd ingebeeld dat hoertjes voornamelijk semi-afgetakelde vrouwtjes waren met ergens een probleem..
Is dat door de films of door de opvoeding? Ik weet alleen dat ik aangenaam verrast was door het vlees onder de lampen. Ik weet ook dat ik me nog steeds afvraag of geen betere middelen zijn om je 'schoonheid' uit te buiten dan daar achter een ruitje mannen te staan versieren die waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk zijn.. soit.

Ik zou persoonlijk ook niet ergens op willen kruipen waar al die ventjes uit de straat op zaten, maar dat bevestigd alleen wat ik al wist. Ik snap het niet.

Misschien heb jij al meer insight.. dat ABC alleen gay-films toont verwondert me ook.. maar niet in dezelfde mate.

We zullen elkaar wel eens kruisen in de komende tijd.. maar wie zal het weten..