Thursday, April 12, 2007

Back in time


Ik heb iets met Back to the Future. Altijd al gehad. I just loooove those movies! Ik heb de dvd boxen, het Panini stickerboek, de Japanse movieprograms, het Back to the Future trilogy book, ... en - om het helemaal af te maken - onze twee visjes heten George McFly & Lorraine Baines. Best wel schattig, niet?

Total Film deed me weer aan mijn voorliefde voor de trilogie denken. Of meer bepaald nummer 23 in hun "80 Great Things About the '80s" artikel: calculator watches! Waar is de tijd. Ik durf eerlijk bekennen dat ik ooit met zo'n horloge heb rondgelopen. Zwart met lichtblauw was ze. En ze kwam van Turnhout Kermis als ik me goed herinner. Dé grote speler op die markt is heel die tijd Casio geweest. Zo stond Sting op een promo poster voor hun Synchronicity album te prijken met een Casio calculator watch en reisde Marty McFly terug in de tijd met een Casio CA-53W om zijn pols.

Ook al werden de horloges na verloop van tijd geassocieerd met nerds, toch lijkt de calculator watch meer dan ooit klaar voor zijn comeback. Nog even en ze zijn terug "a must-have fashion accessory for the intellectual hipster"!

3 comments:

Tim Freh said...

Ik moet zeggen dat je wel originele onderwerpen voor je blog uitzoekt :).

Nu ik je blog een tijdje lees, zie ik dat je interesse vooral in het verleden ligt. Je werkt dat (gelukkig) ook goed uit op deze blog!

Op je vraag, krijg je later deze avond een antwoord!

serge said...

ik heb eveneens in de jaren tachtig een ander model van casio gekocht, het lijkt wel heel fel op het model dat je hier toont. het display is wat groter. na bijna 20 jaar is het horloge wel helemaal versleten. de toetsen vallen er zelfs af. ik gebruik het nog enkel 's morgens als wekker.

jan verhoeven said...

Jawel zo een 'Casio'superwatch heb ik ook nog gehad. Ik heb heel wat horloges versleten maar dit is één van de weinige horloges die je toch een 'memory-gevoel' geeft.