Monday, September 3, 2007

Vaste kosten

Vanmiddag heb ik me eens bezig gehouden met wat geldzaken. Eigenlijk houd ik me daar vrijwel nooit mee bezig en ben ik nogal laks op dat vlak. Rekeningen betalen en dergelijke, ik zou dat allemaal wat meer in de gaten moeten houden.

Maar goed, geld dus. Omdat ik tot voor kort 110% werkte en een hoog inkomen had, stond ik helemaal niet stil bij wat ik allemaal uitgaf. En nu ik binnen 14 dagen helemaal zonder werk val, was ik alvast aan het kijken wat ik allemaal in orde moet brengen. Inschrijven als werkzoekende bij de VDAB en naar de Hulpkas Voor Werkloosheidsuitkeringen gaan zijn prioriteiten. Blijkbaar kan je je online inschrijven tegenwoordig en moet je niet meer naar de Werkwinkel sjeezen. Dat valt al mee. Dan nog wel naar de HVW en alle nodige C4s binnen brengen. Twee dus, aangezien ik voor twee verschillende werkgevers aan de slag was. Enfin, vlug een telefoontje naar de HVW om eens te horen hoeveel tijd ik heb om dat allemaal in orde te brengen. "Tijd zat, maar hoe vlugger alles in orde is, hoe beter." Ook eens benieuwd naar het huidige plafond van de uitkeringen. Hm, ok om niks te doen, maar het zal weer aanpassen worden. Zelf frietjes bakken i.p.v. frietjes gaan halen bijvoorbeeld.

Daarna eens gekeken naar mijn maandelijkse vaste kosten. Een kwestie van te weten hoeveel ik nog over heb. Blijkbaar net iets minder dan de helft van de uitkering.

Dat kan ik dan opzij leggen voor:
* winkelen (eten, toiletgerief, kleding, ...)
* verzekeringen (auto, familiale, blokpolis, ...)
* verkeersbelasting
* kadastraal inkomen
* levensverzekering
* bankkosten (Mastercard, zichtrekeningen, ...)
* afrekeningen (telefoon, elektriciteit, water, ...)
* al wat ik nog vergeten ben

Nadien voelde ik me depressief en ben ik op de zetel in slaap gevallen.

4 comments:

Sed said...

internet, telefoon?

Ann said...

@ sed: internet zit bij de vaste kosten, telefoon niet...

Sid Frisjes said...

Ach, all that en renovatiekosten is ook geen lachtertje...

Serge said...

zeg ann, heb ik iets gemist de afgelopen weken? hoe komt het dat je werk wegvalt? je gaf toch les en zo?