Monday, June 18, 2007

Zorgen

Kaatje en ik maken ons zorgen. Zorgen om Kaatjes neefje. Altijd braaf geweest, maar qua opvoeding en huiselijke sfeer ook al wat meegemaakt. Kaatjes zus en haar echtgenoot leven gescheiden, maar die scheiding lijkt maar niet ingezet te worden. Dit maakt dat Kaatjes zus nu met haar zoon alleen woont. Ondertussen heeft ze al een stel mannen versleten en nu heeft ze iemand nieuw. *Kuch* Iemand van het Vlaams Belang. Niet echt iemand waar wij opgetogen over zijn eigenlijk. 't Is nu al zo ver gekomen dat op een maand tijd Kaatjes zus daar zowat woont, samen met haar zoon. De nieuwe aanwinst is vader van 5 kinderen en voor zover we weten woont alleen één van zijn kinderen bij hem. Excuseer ons voor de uitdrukking, maar die zoon ziet er echt crapule uit. Precies aan de drugs, vest van Lonsdale, zo'n klak op heel de tijd. Enfin, het is al zover dat Kaatjes neefje nu ineens op Netlog staat mét foto en klak en precies half gedrogeerd. 14 is hij.

Hij was altijd de beste in de klas. Vriendelijk, beleefd, leuk in de omgang, maar nu heeft hij ineens minder aandacht voor zijn familie, krijgt andere interesses. Hij kijkt op naar die kerel van 18 met zijn Lonsdale vest. Dat merk je aan hoe hij erover spreekt.

Nog even, en hij wil geen contact meer met zijn tantes die er een levensstijl op nahouden waar 't Vlaams Belang niet mee akkoord gaat.

2 comments:

Bram said...

Dat is heel spijtig, en niet in het minst die opmerkingen over de tantes. Er valt (door jullie althans) weinig aan te doen vrees ik, als hij jullie niet wil zien dan is dat zo, en jezelf opdringen zou de dingen alleen maar erger maken. Maar maak zijn mama misschien best duidelijk dat jullie ongerust zijn..

Wat vind ze er trouwens zelf van? Maakt de liefde zo blind dat ze niet ziet dat haar zoontje het moeilijk heeft, of .. ?

Spijtig, heel spijtig, ik heb zelf zo'n dingen zien gebeuren met mijn toenmalige klasgenootjes. Sommigen groeien er weer uit, maar er zijn er zo waarvan ik vermoed dat ze nu ergens in een goot wonen :(.

Christophe said...

... Ik wil hier een antwoord achter laten maar kan het gewoon even niet. Ik heb zelf 2 kindertjes (2j en 3.5j) die ik door omstandigheden dus niet altijd kan zien. Maar als ik dit dan lees... dan keert mijn maag niet één keer om maar zeker zeventien keer.