Saturday, June 16, 2007

Dialoog

Ann: "Gaat ge dan nooit nog ne curryworst special eten?"

Kaatje: "Nee."

9 comments:

mick said...

WOOOHOOO KAATJE

Daar zit het afval in...

ps, er zijn nu ook veggie curryworsten :)

Maarten said...

zeg nooit nooit, want voor je't weet is nooit ooit :D

Anonymous said...

Er is niet zoiets al "afval" als het over vlees gaat. Alles, behalve dan beenderen en de eventuele inhoud van darmen en maag, valt best wel te pruimen. Maar dat doet zelfs niets terzake, want in een curryworst zit gewoon wat kip en varkensvlees met wat kruiden etc. Niet meer of minder rommel dan in eender welk ander stukje vlees.

Dit gezegd zijnde, ik heb weldegelijk veel respect voor echte vegetariers, maar als ze zulk belachelijk (en onwaar) propaganda gaan verspreiden is mijn respect snel weer weg.

Kaatje said...

@Anonymous Even een toelichting. In curryworsten zit inderdaad geen slachtafval! Waar gebruik van gemaakt wordt is 'separatorvlees' de stukjes vlees die blijven vastzitten aan de beenderen nadat het ander vlees eraf gehaald is. Dus het zijn niet de goede stukken, maar de overschot dat er aan blijft zitten. En als u dit betwist dat moet u eens spreken met mijn professor, want het stond zo duidelijk vermeld in zijn cursus die ik vorige week gestudeerd heb!

Mick said...

Met afval doelde ik alleen maar op hetgene we niet regulier eten! Zoals een aardappel schil...

Toch weer vreemd dat ik dag in dag uit vleespropaganda moet zien en aanhoren. Maar als je als vegetariër nog maar één kik geeft is het gelijk onwaar propaganda.

Sed said...

hehe, in de colruyt staat er trots op de bitterballen nu met 15 procent vlees, alsook op de curryworsten, 10 procent "echt" vlees. Men zou op den duur nog gaan geloven dat dat gezond is. En aan de dommerik die zei dat er niet zoiets als afval bestaat , ontleed maar is nen bitterbal. Maar dan vraag ik mij af, de vegetariers kunnen daar toch niets op tegen hebben want als de non vegetariers al da separatorenvlees ook opeten gaan er minder beestjes dood, want echt alles van het beestje wordt opgegeten zodat de non vegetariers minder honger hebben in nog een nieuw vers beestje. Of zie ik dat verkeerd?

Kaatje said...

@Sed Dat zie je verkeerd. Ze gaan gewoon nog evenveel beestjes dood doen. Ze maken ze dood voor het gewone vlees en niet voor dat separatorvlees, dat is gewoon erbij meegenomen. Om alles te benutten.

Sed said...

Oei, ik at soms echt curryworsten met de gedachte dat er dan toch echt niets verloren ging. En dat meen ik (spijtig genoeg misschien). Maar als je het zo zegt is daar precies helemaal niets aan te doen :( , en toch ben ik ervan overtuigd dat helemaal geen vlees eten ook niet echt natuurlijk is, de mens is een omnivoor, wat blijkt uit zijn tanden en verteringsgestel toch? Dus is het volgens mij ergens logisch dat wij vlees eten. Wat ik wel niet kunnen vind is dat sommige dieren voor 1 bepaald dingen worden afgemaakt om dan verorberd te worden, de dieren die sterven moeten wel nuttig gebruikt worden vind ik, maar dat veranderd niets aan mijn eetgedrag natuurlijk ...

Sid Frisjes said...

En toch deel ik Sed zijn mening... Als die beesten toch dood gaan dan kan je er maar beter voor zorgen dat ze volledig opgegeten worden.

Ok het zou beter zijn als ze niet dood gingen en ja, half uur natuur is naast tal van kookprogramma's mijn favoriete televisieprogramma, maar toch.

Een bescheiden mening, door niemand opgedrongen, van een vlees met mate eter.