Saturday, August 25, 2007

Schijnrelatie

Wat moet je aanvangen met opmerkingen van anderen die kant nog wal raken? Ik vraag het me soms toch af.

Concreet:
Een vriend van ons vertelde gisteren dat iemand die Kaatje kent, gezegd had dat onze relatie "alleen maar een goede relatie is voor de buitenwereld." M.a.w. dat die bijna 14 jaar dat we samen zijn eigenlijk helemaal niets voorstellen en dat er geen liefde is. Al jaren niet meer.

Vorige week stuurde Kaatje dat mens een smsje om het één en ander duidelijk te maken. Weet je wat dat wicht zei? "Ik begrijp niks van die smsjes van Kaatje. En daarbij, die Ann zal er wel voor iets tussen zitten."

Ok, ik ben de boosdoener! Kaatje is dus blijkbaar een volwassen vrouw die alleen typt wat ik zeg dat ze moet typen in smsjes. Yeah right!

Wat doe je met zoiets? Over je heen laten gaan? Er op reageren?

Kutwijf!

6 comments:

Anonymous said...

De enige twee mensen die echt weten hoe jullie relatie gesteld is, zijn jullie zelf. Daar heeft uiteraard niemand anders zaken mee. Zo'n opmerkingen kan je volgens mij dan ook best gewoon negeren. En als negeren niet lukt, eens klaar en duidelijk maken dat hun bemoeinissen niet alleen nutteloos maar ook kwetsend zijn, kan misschien iets oplossen. Maar misschien ook niet, aangezien zulke mensen waarschijnlijk alleen maar hun eigen waanvoorstellingen geloven.

Mijn definitie van "vrienden" is persoonlijk toch net iets anders.

Sterkte!

Sed said...

wooooooow, 14 jaar, dan is het volgens mij wel moeilijk om het een schijnrelatie te noemen.
Hoewel ik vind dat alles na zo ongeveer vier a vijf jaar toch maar rompslomp wordt, maar dat is gewoon wat ik zie in de wereld rond mij, en wie ben ik, pas twintig, jong en onbezonnen.

Nee, 14 jaar wil toch wel zeggen dat er duidelijk niets al jaren scheefzit, want als ik jullie situatie zo bekijk, waarom zouden twee mensen in de tijd waar we nu in leven doen alsof ze een goede relatie hebben. De tijdsgeest is er toch naar om als het slecht gaat gewoon te zeggen, het gaat slecht.

En wat die "vriend(in)" betreft, mensen die achter je rug praten kunnen toch niet echt vrienden zijn... Meestal toch niet.

(buiten als ze later met hangende pootjes en zeer veel spijt terugkeren maar dat is een ander verhaal.)

yab said...

Gewoon negeren. Dat soort mensen verdient het niet dat je energie in hen steekt.

[muggenbeet] said...

is ze heimelijk verliefd op één van jullie?

lamazone said...

Wat je daarmee moet doen? Goh, hangt ervan af of die mens nog te redden valt en je dat wilt. Mensen die het nodig vinden tegen anderen conclusies te trekken over jullie relatie lijken me niet meteen mensen waar je wilt in investeren.

Anderzijds: je kunt het roddelen (want dat is het precies wel) krachtdadig proberen een halt toe te roepen. Een welgemeende 'fuck you' kan daar een signaal zijn ^__^

In elk geval: laat't niet aan jullie hart komen.

Marnik said...

"Van een goed pak slaag is nog nooit iemand gestorven" zei een wijs persoon ooit ;)