Thursday, October 4, 2007

Nief vwatuur

Eigenlijk ben ik gewoon een klein kind. Soms moet ik van die dingen hebben, en als ik ze dan heb, ben ik ze direct beu. Als ik ze niet koop, verdwijnt dat gevoel na een tijdje maar toch...

Zo heb ik mijn zinnen nu weer gezet op een nieuwe auto. Vorig jaar, na mijn ongeval waarbij mijn blitse witte Opel Corsa het leven verloor, moest ik snel op zoek naar een nieuwe auto die betaalbaar was. Aanvankelijk wou ik zo'n BMWtje (1-reeks), maar die verzekering was me te duur. Dan maar overgeschakeld op een auto die ik altijd al willen hebben had en waar ik nu mee rondtoer.

Maar vorig weekend zijn we onze buurman, C., gaan halen op de luchthaven, met zijn auto en man, dat machien rijdt zalig. Probleem is, als ik hem nieuw koop, kost hij standaard zo'n €46.000. Auch!

Dus ja... Moet ik:

* een nieuwe wagen kopen of een tweedehands?
* meer betalen voor een jonge tweedehands met weinig kilometer of een ouder auto met meer kilometers kopen?
* een klein model kiezen of een groter model
* benzine of diesel
* wat met die nummers? 1.6, 2.0 of 2.4?
* cash of op afbetaling

Wat te doen, wat te doen?

5 comments:

Tine said...

kheb da met gsm's :)
kben altijd keiblij met mijn gsm, tot ik een betere en cewlere zie;)

Maarten said...

Ik zal eens een dagje met jou op stap gaan. bv ies naar 't autosalon ofzo;-)..dan zal ik met jou eens afwegen wat er voor jou het best is. Want het is moeilijk om dat hier nu zo te zeggen wat er beter is, want alles heeft zo zijn voor- en nadelen.

Serge said...

Persoonlijk zou ik niet direct geld meer uitgeven aan een nieuwe wagen. Er zijn er voldoende tweedehands die erg goed en betrouwbaar zijn.

Frederik said...

Een wagen op afbetaling, dat zou ik nooit kopen.
Stel dat je dat doet, en na een paar maanden rijd je 'm in de prak. Dan kan je nog x - aantal maanden geld op tafel leggen voor iets dat je niet meer hebt.
Benzine of Diesel ? Afhankelijk van hoeveel km's je doet; de stelregel is meestal: als je geen 25.000 km/jaar doet, of vooral korte ritten < 10km maakt -> geen diesel.

Sid Frisjes said...

Ligt het aan mij of hebben jullie getweeën precies pokkeveel geld?